Keurmerk

Slobbe Meat Trading B.V. heeft naast het HACCP keurmerk ook het BRC keurmerk. Als bedrijf zijn wij hier erg trots op.

HACCP keurmerk
We hebben eerst het HACCP keurmerk behaald. Deze afkorting staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points en is een risico-inventarisatie voor voedings-middelen. Het bewaken en registreren van koel- en vriescellen is bijvoorbeeld verplicht.

BRC keurmerk
Hierna hebben wij het BRC keurmerk behaald. De BRC Global Standard for Food Safety is een standaard op het gebied van voedselveiligheid.

Het doel van het BRC Keurmerk
Deze standaard stelt eisen aan het voedselveiligheidssysteem van een leverancier: er worden eisen gespecificeerd aan het HACCP-systeem, aan het kwaliteits-managementsysteem en aan het basis voorwaarden-programma van producenten van levensmiddelen. Daarnaast komen ook directieverantwoordelijkheid, omgevings-omstandigheden (productie- of procesfaciliteiten), product- en procescontrole en opleiding en persoonlijke hygiëne van de werknemers aan de orde.

Checklist
De verschillende elementen van de standaard zijn getoetst aan de hand van een gedetailleerde checklist die meer dan 300 controlepunten bevat.